Enebolig fra 1950-tallet – Rehabilitering, tilbygg og bytte av tak

Enebolig på Tolvsrød hvor vi bygget tilbygg, ny ark, samt fornytet inngangsparti og byttet taket.

Oppdraget vårt gikk ut på å rive eksisterende inngangsparti. Denne var tvers igjennom råtten. Videre skulle vi forlenge huset «fra kjeller til loft» med ca 4 meter. Nye takstoler skulle tilpasses gamle. Her samarbeidet vi med MODUL AS. Limtredragere skulle erstatte tidligere bærevegger.

Det skulle bygges en ny ark for å utnytte 2. etg bedre. I denne forbindelse måtte vi inn med 2 ståldragere som vi la i himling over stue. Dette for å ta opp lastene fra arken. Her samarbeidet vi med HOLTE i forhold til utforming og dimensjonering av bærekonstruksjon. Vi rev gammel kledning, fjernet gammel vindtetting og isolerte det gamle bjelkelaget. Utforet og rettet opp veggen med ytterligere 5 cm isolasjon. Etablerte ny vindtetting og ventilering bak ny kledning. Alle vinduer ble skiftet ut. Ny skyvedør ut mot terrasse i stue.

I forbindelse med bygging av ark, forlengelse av huset mot syd og bygging av nytt inngangsparti, byttet vi papp, slisser, lekter og takstein på hele huset. Innvendig var det vegger av halvharde plater fra huset var nytt. I stuen og kjøkkenet benyttet vi rehab-gips som vi la utenfor gamle plater. Nytt inngangsparti og trapp opp til 2. etg ble dekket med stående trepanel. Etter oppretting ble gulvene belagt med en enstavs parkett i store dimensjoner.

Bildegalleri

Enebolig fra 1950-tallet – Rehabilitering, tilbygg og bytte av tak